VMSN Stichtingsuitje 2019 – Den Haag

 

Op 23 maart 2019 verzamelde een groepje van 16 collega’s bij het Gemeentemuseum in Den Haag, alwaar we na een lekker bakje koffie of thee met een muffin, een interessante rondleiding kregen door de tentoonstelling “Femmes Fatale”, wat deze vrouwen hebben betekend voor het werk dat wij nu kunnen doen!

Prachtige creaties bewonderd van onder andere van onze Nederlandse Iris van Herpen, hoe wordt het gemaakt, het gedachtegoed erachter, heel leerzaam. En ook nog eens zeer exclusief want het is de 1e keer dat hier een tentoonstelling over gemaakt is en dan ook nog eens in Nederland, primeur!

Na de rondleiding was er nog de gelegenheid om zelf nog een rondje te doen of een bezoek te brengen aan de museumwinkel, alwaar er verschillende dames met het voor de tentoonstelling uitgegeven boek de deur uitgingen.

De uitgebreide en goed verzorgde lunch hebben we gebruikt in het naastgelegen restaurant Gember, soep, broodjes etc. we konden er daarna weer tegen aan om met de tram richting het kostuumatelier van de Koninklijke Schouwburg te gaan. Daar werden we opgewacht door Bernadette, die ons een geweldige rondleiding bezorgde samen met Daan Wieman “de kleermaker van de schouwburg” deze man weet echt alles, wat hebben we genoten.

 

 

 Van schets tot realisatie van het ontwerp, alles ambachtelijk gemaakt, en dan ook nog waar het gepresenteerd wordt. In de prachtige zaal van de Schouwburg, ook dit mochten we zien, de prachtige architectuur, en dan ook nog waar de kledingstukken opgeslagen wordt, het pruiken en snorren atelier, de grime, etc. etc. het werd ons allemaal verteld! We hebben genoten!

Na dit alles heeft de groep zich opgesplitst om weer huiswaarts te gaan, na nog een kleine borrel genoten te hebben.

Al met al een zeer geslaagde dag.

Groetjes Joke Rozenbeek